Bezoek in juli de Internationale Salon du dessin

De Salon du dessin 2019 in Palais Brongniart

De Salon du dessin viert haar 30e jubileum van 1 t/m 4 juli 2021 in Parijs. De enige internationale kunstbeurs voor tekeningen van zowel oude, moderne als hedendaagse meesters mag dankzij de recente versoepelingen haar deuren weer voor het publiek openen in Palais Brongniart. De fysieke beurs met 33 deelnemers wordt aangevuld met een online platform dat kunsthandelaren, galeriehouders en verzamelaars die niet in staat zijn af te reizen ook kans biedt om tekeningen te exposeren en te verkennen. De opening voor genodigden vindt op 30 juni plaats met een gelijktijdige lancering van de online editie op www.salondudessin.com.

Opgericht in 1991 door negen handelaren, is de Salon du dessin in dertig jaar tijd een Frans succesverhaal geworden dat bij verzamelaars en conservatoren van belangrijke musea altijd hoog op de agenda staat. Er doen 33 exposanten mee aan de komende editie, in plaats van de gebruikelijke 39. “Wij zijn verheugd te zien dat de handelaren ondanks de complexiteit van de situatie zo loyaal en enthousiast zijn om deel te nemen aan de Salon du dessin”, zegt beursvoorzitter Louis de Bayser.

Op het online platform van de Salon du dessin tonen totaal 39 kunsthandelaren uit tien landen tot vijftien gekeurde werken, waardoor er ruim 500 tekeningen in willekeurige volgorde te ontdekken zijn. Dit geeft de online bezoeker het gevoel van een daadwerkelijke wandeling over de beurs. Er is online eveneens een mogelijkheid om de tekeningenexperts te ontmoeten, direct of via een videoverbinding van de organisatie.

Het jubileum wordt gevierd met een gasttentoonstelling van de Musea van Marseille met als thema ‘De natuur in al haar gedaantes’. De Daniel & Florence Guerlain Contemporary Art Foundation presenteert tekeningen van de drie genomineerde kunstenaars van haar 14de Prix Guerlain, die in maart 2021 is toegekend aan Françoise Petrovitch.

Ook dit jaar vindt tijdens de beurs de Semaine du dessin (Drawing Week) plaats in Parijs en directe omgeving. Het evenement, dat al 21 jaar wordt georganiseerd door de Salon du dessin in samenwerking met verschillende musea en instellingen, biedt kunstliefhebbers een privébezoek aan tekeningencollecties en -tentoonstellingen. De geldende gezondheidsmaatregelen worden ook hier in acht genomen.

Salon du dessin
1 tot en met 4 juli 2021
Palais Brongniart, Place de la Bourse, 75002 Parijs
Entree €15 p.p. (incl. catalogus, op basis van beschikbaarheid)
Lees voor uw komst de bezoekersinformatie op www.salondudessin.com

Lees ook het artikel: Tour deze zomer langs de zero-waste cafés en winkels van Frankrijk

Related posts