Bezoek het nieuwe zelfvoorzienend resort van Oasis Parc in St. Eustatius

Utrecht – Een resort vanaf de grond opbouwen en dat geheel duurzaam. Op St. Eustatius ging Oasis Premium Resorts, Nederlandse exploitant van luxe resorts met 4- en 5-sterren hotelfaciliteiten, deze uitdaging aan. Oasis Golden Rock Resort wekt zelf energie op en zet zeewater om in zoet drinkwater. De lokale economie wordt actief ondersteund.

Duurzaamheid hoog op de agenda
In veel opzichten is het resort zelfvoorzienend. Zo heeft het eigen zonnepanelen waarmee de elektriciteit wordt opgewekt en een eigen drinkwatervoorziening. Het water is namelijk schaars op het eiland en Oasis wil geen water wegnemen van de lokale bevolking. Daarom is er een pomp geplaatst waar zout water van 92 meter diepte wordt opgepompt én omgezet in zoet drinkwater. Ook wordt het afvalwater door het resort schoongemaakt en gebruikt voor irrigatie van de (botanische) tuinen. Voor diezelfde tuinen worden de bloemen en planten, die eigen zijn, voor het eiland bij een lokaal tuincentrum gekweekt.

Banencreatie voor het eiland
De komst van Oasis Golden Rock Resort zorgt voor een flinke impuls voor het eiland. Zo heeft het resort een openbare busdienst opgezet met zeven bushaltes. Hiermee kan de gast zich makkelijk verplaatsen naar de hoofdstad van het eiland, Oranjestad, en naar alle andere bezienswaardigheden. Ook de inwoners van St. Eustatius kunnen gebruikmaken van het nieuwe openbaar vervoer.Daarnaast profiteren verschillende bedrijven van de komst van het resort. Zo opent Oasis een hotelschool met 25 studieplekken met baangarantie in Oranjestad. De opgeleide mensen kunnen vervolgens in het resort, andere hotels of horecagelegenheden aan de slag. Zo wordt er gezorgd voor goed opgeleid personeel en extra werkgelegenheid op het eiland.

Lokaal en duurzaam
Met uitzicht op de groene vulkaan Quill geniet je van een smakelijk diner in designrestaurant Breeze dat is opgebouwd uit duurzame materialen van hoge kwaliteit. Ook maakt het voor de culinaire hoogstandjes gebruik van lokale producten. Zo wordt de vis voor het restaurant verkregen via lokale vissers en wordt het restafval als veevoer gebruikt door de boeren van St. Eustatius.

Onontdekte parel van de Caraïben
Aan de voet van de gedoofde vulkaan Quill wordt momenteel de laatste hand gelegd aan Oasis Golden Rock Resort. De perfecte plek om te wandelen door het regenwoud, een vulkaan te beklimmen, walvissen en schildpadden te spotten en te genieten van de rust op het eiland. Liever onderwater? St. Eustatius is een geliefde snorkel- en duikbestemming met 36 duiklocaties om de ongerepte en beschermde onderwaterwereld te ontdekken. En natuurlijk waan je jezelf terug in de 17e en 18e eeuw tijdens een bezoek aan historisch Oranjestad op slechts drie kilometer afstand van het resort.

Het resort opent op 1 juni de deuren. Meer informatie op www.oasisresorts.nl

Related posts