Beleef Italië met de Grote Italië tour!

Italië is het meest gewilde land ter wereld als vakantiebestemming: dit is al het geval sinds de 16e eeuw toen duizenden mensen uit Groot-Brittannië en Noord-Europa reisden om Italië te bezoeken. Het land biedt een oneindig aantal ervaringen en reizen in kunststeden, dorpen, bergen en de kust. Voor degenen die voor het eerst naar Italië komen, raden we aan de Grote Italië tour.

De Grote Italië tour

Heb je ooit gehoord van de Grand Tour of Italy? Richard Lassels bedacht de term voor het eerst in 1670 over zijn culturele reis naar Italië, dat in de 16e eeuw al een essentiële fase was geworden in het leven van jonge Britse aristocraten en Noord-Europeanen in het algemeen. Tijdens de Grand Tour, die enkele maanden tot acht jaar kon duren, beleefde de jonge aristocraat geen eenvoudige reis:

  • de grote tour was de ontmoeting van nieuwe mensen;
  • het was het losmaken van comfort;
  • het was vooral de ontmoeting met Italiaanse kunst, cultuur, landschap en literatuur.

Tijdens de grote tour nam de jongeman alles mee: kunstwerken, erfstukken, uniek eten en bovenal keerde hij verrijkt naar huis terug. Er is sprake van ongeveer honderdduizend Engelsen en vele duizenden Duitsers, Scandinaviërs en Russen die deze reis van de 16e tot de 18e eeuw ondernemen. In de 18e eeuw was de wijdverbreide gedachte onder aristocraten dat het leven altijd iets zou ontbreken zonder de reis naar Italië.

Van Rome tot Napels

De plaatsen die ze bezochten waren: Rome met zijn Colosseum, Napels en de Campi Flegrei, Florence, Venetië en tenslotte Sicilië. In Taormina is er ook Casa Cuseni, het Museum voor Schone Kunsten en de Grand Tour City of Taormina: sinds het begin van de twintigste eeuw is Casa Cuseni altijd een belangrijk internationaal artistiek centrum geweest, met Robert Hawthorn Kitson, schilder en beschermheer, daarna met de Engelse schrijver Daphne M. Phelps. Tegenwoordig is Casa Cuseni een internationale stichting en bezit een van ’s werelds grootste collecties over de Engelse Grand Tour in Sicilië, Europa en het Oosten van het land.

Honderden buitenlandse schrijvers zijn tijdens de Grand Tour naar Italië geweest. We herinneren ons Charles Dickens, Goethe, Montesquieu, die ook over Italië schreven in hun werken. De Grand Tour was de eerste vorm van massatoerisme in de geschiedenis en tot op de dag van vandaag is het mogelijk om door Italië te reizen geïnspireerd door de Grand Tour uit het verleden.

Boek de tour via www.visititaly.nl

Related posts