Bekijk het toneel van de politiek door een andere bril.

DEN HAAG – De hoofdstad van Zuid-Holland en het toneel van de Nederlandse politiek. Den Haag komt regelmatig in het nieuws vanwege gebeurtenissen en beslissingen die worden genomen. Maar wist je dat Den Haag veel meer te bieden heeft dan politiek? Ga eropuit en ontdek de bijzondere binnenstad, of wandel heerlijk op het strand. Laat je inspireren voor een bezoekje aan de Koninklijke stad aan Zee.

Het Paarsblauwe tapijt

Nu dat de lente voor de deur staat is er genoeg om te beleven in Den Haag. Maak een wandeling door het Hyacintenbos op landgoed Ockenburgh. In dit prachtige bos groeien en bloeien talloze wilde hyacinten. Het paarsblauwe tapijt, zoals het bos ook wordt genoemd, is in de maanden april & mei op zijn mooist. Maar ook buiten de bloeitijd van de hyacinten is het landgoed zeker de moeite waard om te bezoeken. Het landgoed Ockenburgh is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen, een gebied van 43 km lang en 8,5 km breed.

Hof-on Hof-off

In de stad zijn er ook een groot aantal excursies beschikbaar om uit te voeren. Bewonder bijvoorbeeld de vele hofjes die de stad rijk is. Den Haag telt meer dan 115 hofjes verspreid over de stad, een echte hofstad dus! Ontdek de plekken waar vroeger arme en oudere mensen gratis onderkomen hadden. Met de speciale Gilde Den Haag Hofjeswandeling gaat u met een Nederlandse gids langs een aantal van de mooiste en bijzonderste hofjes van de stad. Wandel langs de hofjes en geniet van de nu rustige pareltjes verstopt in de drukke en bruisende stad.

Bron: denhaag.com
Een gevarieerde binnenstad

Ga op stap in de binnenstad van Den Haag en kom de verschillende gezichten van de stad tegen. Loop bijvoorbeeld eens door de Chinatown van Den Haag. Chinatown is een mix van Chinese, Japanse en Indonesische culturen. Maar dat niet alleen, zo nu en dan vind je er ook een verdwaalde Surinaamse of Filipijnse winkel. Wandel onder de prachtige Chinese toegangspoort naast de Bijenkorf in de Wagenstraat en ontdek het uitgebreide aanbod. Steek ook zeker je neus de lucht in om de geur van verschillende specerijen te ruiken. Proef de authentieke Aziatische keuken en wandel het kleine stukje Chinatown uit met een unieke ervaring erbij!

Bron: Pexels

Ook kun je een bezoek brengen aan één van de belangrijkste winkelgebieden van de stad, de Grote Marktstraat. De Grote Marktstraat is gevuld met winkels, cafés en restaurants. Geniet 7 dagen in de week van de winkelstraat, waar echt alles te krijgen is. Maar kijk ook zeker even om je heen naar de architectuur in de stad. De vele prachtige gebouwen van verschillende bouwstijlen in de dynamische Grote Markstraat creëren een winkelboulevard met internationale allure. Zeker de moeite waard toch!?

Helaas is het momenteel vanwege de pandemie niet mogelijk om alle bovenstaande uitjes uit te voeren. Gelukkig heeft het verkeersbureau van Den Haag daar iets op bedacht. Ga op ontdekkingsreis met de virtuele tour van de stad. Tijdens deze tour ontdek je vele bekende en onbekende parels van Den Haag.

Start de virtuele tour van Den Haag

Nadat je doorgeklikt hebt vanaf deze pagina begint jouw reis in de virtuele app. Zodra je de virtuele applicatie binnenstapt, zijn dit de spelregels:

1. Kies en klik op een categorie en kies daarna, één van de locaties binnen de desbetreffende categorie
2. Binnen de locatie brengt de ronde knop met oplopende cijfer je naar de volgende ruimte (of terug).
3. De ‘home’ knop linksboven brengt je terug naar het hoofdmenu.

Ga naar de virtuele tour

Veel plezier!

Related posts