Authentieker dan Guanacaste kan niet!

De toeristische regio Guanacaste, gelegen in de noordelijke Stille Oceaan van Costa Rica, maakt deel uit van het natuurlijke en culturele erfgoed van het land. De regio bevat een breed scala aan ruimtes waar toeristen van alle soorten van kunnen genieten. Het leven is in al zijn uitbundigheid te zien in de ecosystemen van de rivieren, het land, de bergen en de kusten van Guanacaste. Guanacaste, gelegen in het noorden van Costa Rica, heeft een oppervlakte van ongeveer 10.140 km2. De onvergelijkbare natuurlijke schoonheid omvat de warme omgeving en de weelderige omgeving, waardoor het een van de meest populaire bestemmingen is onder binnenlandse en internationale toeristen.

In de hele kuststreek van Guanacaste kunnen bezoekers genieten van talloze stranden en diverse bezienswaardigheden, zoals het broedseizoen van de olijfschildpad in het Ostional National Wildlife Refuge, of de lederschildpadden in het Las Baulas Marine National Park, evenals de estuaria en mangroven in de zuidelijke regio en de vulkanen in het noorden, met hun warmwaterbronnen en overvloed aan activiteiten.

Lees ook he artikel: Meer festiviteiten dan ooit in Fallas Valencia

Het behoud van de mangrove heeft het ecosysteem in uitstekende staat achtergelaten, waardoor het een ideale plek is om vogels en andere dieren te spotten, maar ook voor ontspannende sporten zoals kajakken. Het gebied heeft ook eersteklas infrastructuurinitiatieven zoals de Golfo de Papagayo Tourism Development Hub. De regio is gemakkelijk bereikbaar vanaf Daniel Oduber International Airport, waar een groot aantal aankomsten per chartervlucht en lijnvluchten vanuit de Verenigde Staten en Canada plaatsvindt.

Guanacaste heeft drie belangrijke toeristische centra, namelijk Liberia (een knooppunt voor accommodaties, logistiek, tussenstops en excursies), Santa Cruz en Nicoya, evenals secundaire centra, waaronder El Coco, Tamarindo en Flamingo.

Related posts

One Thought to “Authentieker dan Guanacaste kan niet!”

Comments are closed.