Australië houdt grenzen nog lang gesloten

Australië Sydney

Australië houdt haar grenzen waarschijnlijk nog tot de tweede helft van 2022 gesloten. Dat hebben de Australische ministers van Financiën en Toerisme aangegeven. Als zij gelijk krijgen, dan zou dat dramatisch zijn voor de luchtvaart- en toerismeindustrie.

Het vaccineren gaat in Australië erg langzaam door fouten bij het inkoopbeleid. Het land gokte vooral op AstraZeneca, maar er zijn nu zorgen over de bijwerkingen van dat vaccin. Daardoor duurt het mogelijk nog tot en met volgend jaar tot de bevolking gevaccineerd is. Daarnaast zijn er zorgen over nieuwe virusvarianten, waarvoor de huidige vaccins wellicht niet goed beschermen.

Weinig Australiërs immuun
Mede door de grenzen strikt gesloten te houden, zijn er weinig coronabesmettingen in Australië. Als er ergens een besmetting wordt ontdekt, wordt er door de autoriteiten vaak een harde, regionale lockdown ingesteld om verdere verspreiding tegen te gaan.

Daardoor is het dagelijkse leven er grotendeels als vanouds, met open restaurants, theaters en bioscopen, maar dit heeft als nadeel dat er maar weinig mensen immuniteit hebben opgebouwd.

Reisbubbels
Australië heeft sinds kort wel een reisbubbel met Nieuw-Zeeland. Volgens de minister van Toerisme, Dan Tehan, zullen er waarschijnlijk nog enkele reisbubbels met landen volgen. Maar een algemene heropening van de grenzen zit er voorlopig niet in, zei hij vrijdag tegen SkyNews.

De minister van Financiën, Simon Birmingham, sprak donderdag woorden van gelijke strekking in een interview met The Australian. De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas hoopt nog altijd eind oktober de meeste internationale lijndiensten te hervatten.

Bron: luchtvaartnieuws.nl
Lees ook het artikel: Zonder quarantaine naar Cyprus op vakantie

Related posts

One Thought to “Australië houdt grenzen nog lang gesloten”

Comments are closed.