Aruba airport ziet passagiersaantallen toenemen

Het aantal passagiers op Aruba Airport groeit gestaag, nu er met name vanuit de Verenigde Staten weer meer reizigers naar het eiland komen. De Antilliaanse luchthaven verwacht dat ook een relatief goede april- en meimaand. 

In de eerste week van april landden er zo’n 16.000 reizigers op het eiland, verdeeld over 151 vluchten. Zaterdag 10 april wordt naar verwachting de drukste dag van de maand, met 30 vliegtuigen en 3.500 passagiers.

Vooral Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen weten Aruba sinds kort weer goed te vinden, en de stoelcapaciteit bevindt zich inmiddels op 72 procent in vergelijking met het niveau van voor de coronacrisis. Aruba Airport hoopt dat grootschalige vaccinatiecampagnes en coronapaspoorten ervoor zullen zorgen dat het herstel zich in het tweede kwartaal blijft doorzetten.

“We zijn blij dat het aantal reizigers stijgt, zeker vanuit de VS, onze belangrijkste markt”, zegt Jo-Anne Meaux-Arends, Air Service Development Manager bij Aruba Airport. “We zijn ervan overtuigd dat Amerikaanse maatschappijen in april of mei weer dezelfde capaciteit bieden als voor de crisis.” Niet alleen zijn er steeds meer vluchten, ook gaat de bezettingsgraad van de vliegtuigen omhoog. Die ligt nu op 64 procent, waar een loadfactor van 85 procent de norm is.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts