Arriva heeft toestemming voor nieuwe nachttrein

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft Arriva toestemming gegeven om vanaf 2023 nieuwe nachttrein verbindingen op te starten naar Schiphol. Volgens de ACM gaat dat niet ten koste van de NS, die concessiehouder is op het spoor rond de luchthaven.

Door Europese wetgeving is het sinds kort mogelijk dat andere vervoerders, zoals Arriva, op trajecten van de NS gaan rijden als daarmee niet direct geconcurreerd wordt met de concessiehouder (de NS dus). Op de nachttrein verbindingen die Arriva wil opstarten is dat niet het geval.

De regionale spoorvervoerder, een dochter van Deutsche Bahn, wil vanaf 2023 nachttreinen rijden van Limburg en Groningen naar Schiphol en viceversa. Daardoor wordt de trein ook een optie voor reizigers uit die provincies die zeer vroeg in de ochtend vanaf Schiphol vliegen.

Lees ook het artikel: Machupicchu, eerste CO2-neutrale bestemming

Wél begint Arriva zeer bescheiden, met in eerste instantie alleen ritten in de nacht van vrijdag op zaterdag. De dienstregeling wordt waarschijnlijk als volgt:

De eerste trein moet om 01.00 uur vanuit Maastricht vertrekken. Via Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid komt deze rond 03.30 uur aan op de luchthaven. Om 05.30 vertrekt de trein weer richting Maastricht.
De tweede verbinding vertrekt om 02.00 uur vanuit Groningen. Via Assen, Zwolle, Lelystad, Almere, Amsterdam Zuid komt de trein rond 04.00 uur aan op Schiphol en vertrekt vervolgens rond 05.00 uur weer richting het noorden.

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Arriva heeft toestemming voor nieuwe nachttrein”

  1. […] Arriva heeft toestemming voor nieuwe nachttrein […]

Comments are closed.