Akkoord Malaysia Airlines voor deal Leasemaatschappijen

KUALA LUMPUR – Een Britse rechtbank heeft aan het moederbedrijf van Malaysia Airlines groen licht gegeven voor een omvangrijke deal met leasemaatschappijen. Dat betekent een belangrijke stap in het herstructureringsproces van de Maleisische luchtvaartmaatschappij.

Malaysia Aviation Group meldt dat de deal al was goedgekeurd door alle belangrijke vliegtuigleasemaatschappijen waarmee het bedrijf samenwerkt. Nu ook de High Court of Justice of England and Wales groen licht heeft gegeven kan de herstructurering van in totaal 3,7 miljard dollar worden voortgezet.

Khazanah Nasional Bhd, de Maleisische staatsbank, heeft Malaysia Aviation Group in het kader van de herstructurering een kapitaalinjectie van 891 miljoen dollar in het vooruitzicht gesteld. Tegelijkertijd moet het bedrijf kosten besparen door nieuwe deals te sluiten met onder meer leasemaatschappijen, banken en onderhoudsbedrijven.

De herstructurering is noodzakelijk vanwege de grote impact van de coronacrisis op het wereldwijde vliegverkeer en toerisme. Malaysia Airlines verkeerde al voor de coronacrisis in financieel zwaar weer.

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts