Airbus A330 krijgt tweede leven als festivalpodium

De organisatoren van het Monegros Desert Festival in Spanje komen op de editie van 2022 met een wel heel bijzonder festivalpodium: een oude Airbus A330. Het toestel is in stukken vanuit het vliegtuigenkerkhof in Teruel naar het festivalterrein gebracht.

Op het terrein, in de Spaanse Monegros-steppe, wordt het toestel in het komende jaar omgetoverd tot podium en ‘secret club’ voor 1000 mensen. Het is de bedoeling dat volgend jaar zomer festivalgangers er kunnen genieten van spetterende optredens. De organisatie meldt zelf niet om welke A330 het gaat, maar volgens sommige media zou het om een achttien jaar oud toestel gaan dat voorheen voor Qatar Airways en dochterbedrijf Air Italy vloog. Nadat de stekker uit Air Italy getrokken werd, ging het vliegtuig naar Teruel.

Lees ook het artikel: Ryanair in de winter van Eindhoven naar Zagreb

Monegros Desert Festival, het festival dat we ooit kenden als Groove Parade en dat iedere zomer plaatsvindt in de gelijknamige woestijn in het noordoosten van Spanje, groeide in een paar jaar tijd uit tot een vaste favoriet onder dance fans in het hele land en verder. Het festival is een grote speler in de elektronische wereld met altijd de meest populaire en invloedrijke figuren in de line-up. Van Carl Cox, Richie Hawtin en Underworld tot Loco Dice, Skrillex, Skream en meer, ze zijn er allemaal bij geweest.

Hordes van fans wachten ongeduldig op het aankomende Monegros Desert Festival, want in de afgelopen vijf jaar heeft er geen editie plaatsgevonden en over een terugkeer werd bijna niets gecommuniceerd.

Bekijk hieronder beelden van het transport van de Airbus A330:

Bron: luchtvaartnieuws.nl

Related posts

One Thought to “Airbus A330 krijgt tweede leven als festivalpodium”

  1. […] Airbus A330 krijgt tweede leven als festivalpodium […]

Comments are closed.