Air Malta voltooit langste vlucht

Air Malta heeft naar eigen zeggen de langste vlucht uit haar historie uitgevoerd. De luchtvaartmaatschappij is doorgaans vooral actief binnen Europa, maar deed afgelopen week voor het eerst Kigali in Rwanda aan. Het betrof een speciale vlucht, bedoeld om 135.690 AstraZeneca-vaccins te transporteren. Die werden door de Maltese overheid aan Rwanda geschonken.

Lees ook het artikel: Schiphol verwacht drukke herfstvakantie

Een Airbus A320neo vloog vrijdagochtend in 6,5 uur tijd van Luqa Airport naar Kigali. Een dergelijke lange vlucht is niet doorsnee bij Air Malta, dat overigens voorheen wel plannen had om naar de VS te vliegen met de A321XLR.

Zou je graag naar Malta willen let dan op, Malta is momenteel alleen toegankelijk voor gevaccineerde reizigers. Een negatieve coronatestuitslag voldoet niet langer, zei minister van Volksgezondheid Chris Fearne. Door alleen nog gevaccineerde reizigers toe te laten, stapt Malta af van het concept van het Europese coronapaspoort (Digitaal Corona Certificaat) waarbij reizigers ook kunnen reizen als ze getest of recent besmet zijn geweest. EU-lidstaten hebben de vrijheid om aanvullende eisen te stellen. Lees meer over reizen naar Malta via de link.

Is het vliegtuig instappen nog net een stap te ver? Ga dan naar het Museum van Oudheden in Leiden, waar een prachtige expositie staat over de megalithische tempels van Malta. Deze unieke tempels behoren tot de oudste vrijstaande monumenten ter wereld en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Een absolute must-see tijdens je vakantie op Malta!

Bron: Luchtvaartnieuws.nl

Related posts