5 redenen waarom Italië de plek is om te bezoeken in 2021

Italië is Topbestemming 2021 volgens Travel and Leisure, het beroemde reismagazine van New York. “Het enige dat u hoeft te doen, is uw ogen sluiten en u bent er. Uw specifieke situatie is misschien de Val d’Orcia, waar cipressen in rijen over lage, golvende heuvels marcheren. Of het kunnen de duizelingwekkende kliffen van de Amalfikust zijn, waar pastelkleurige dorpjes naar beneden stromen naar kiezelstranden en geheime baaien. Of misschien zijn het de vlakten van Apulië, met hun duizend jaar oude olijfbomen en schuimige barokke kathedralen.” Dat zegt toch genoeg over waarom jij er een keertje naar toe moet?!

1 | Italië is vandaag een nog groener, gezonder en schoner land

Tegenwoordig is Italië een nog groener, gezonder en schoner land. De lucht van de grote steden is gezonder. De groenste valleien. De schoonste zeeën. Alle Italiaanse panorama’s zijn ontgift. Ze zijn nog mooier dan voorheen. Al vanaf de eerste lockdown waartoe Covid ons dwong, bevestigde de ESA de daling van de stikstofdioxide-uitstoot. De snelwegen zijn gratis en met de auto door Italië reizen is een genot. Treinen en bussen zijn ook minder druk en van de ene plaats naar de andere gaan is ervaring en plezier.

2 | Italië is volgens Angela Merkel een veilig land

Italië is het eerste EU-land wat betreft het aantal gevaccineerde mensen: een miljoen Pfizer-vaccins. Het vaccin opent de geest voor het positieve en de terugkeer naar normaal. Beperk problemen en angsten onderweg omdat ze worden beschermd door het vaccinscherm. Het is een van de landen die zijn burgers het meest heeft beschermd met grote beperkingen. Volgens de op 13 januari aangekondigde Dpcm werd de noodtoestand verlengd tot 30 april 2021. Het goede nieuws is volgens TTG ITALIA dat “Speranza (de minister) ook melding maakt van de geboorte van de zogenaamde ‘witte zone’, gebieden met weinig epidemiologische effecten waar musea, amusement en sportactiviteiten weer open kunnen gaan. “. We kunnen erop vertrouwen dat het toerisme in dit “witte” gebied binnen zeer korte tijd zal hervatten. De Travel Pass wordt binnenkort toegevoegd aan de beveiliging van dit land: Iata, de International Air Transport Association, heeft aangekondigd dat er een app zal worden gelanceerd waarmee reizigers hun reizen op een eenvoudige en veilige manier kunnen plannen en organiseren, in overeenstemming met de eisen van de overheid voor Covid-19-tests of informatie over ontvangen vaccins, en zullen de heropening van grenzen en de afschaffing van verplichte quarantaine op internationale reizen mogelijk maken.

3 | Plezier en bewegingsvrijheid, dankzij het gebrek aan overbevolking

We proberen uit te leggen wat reizigers in deze maanden voelen. Laten we beginnen vanuit Noord-Italië en ons Milaan, de Duomo en de galerie voorstellen. Laten we een rondleiding volgen, wat foto’s. Er zijn weinig mensen, we zitten zonder te wachten aan een bartafel. We zijn in de open lucht, er zijn weinig geluiden. We verhuizen naar het Museo del Cenacolo Vinciano, waar we een paar minuten na aankomst binnenkomen om te genieten van het visioen van het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci. We sluiten af ​​met een wandeling naar de Navigli, we stoppen in een club voor een happy hour. Het is prettig omdat er niet teveel verwarring is. Er wordt nog steeds slim gewerkt. We nemen de trein en gaan naar Venetië waar we een wandeling maken van het ene kanaal naar het andere. We stoppen voor een foto op de Brug der Zuchten zonder om beurten met andere toeristen te wisselen. We komen aan op Piazza San Marco, we stoppen om een ​​crostino van kabeljauw te eten met een goed glas Venetiaanse wijn. Laten we even gaan winkelen. Mensen zijn beschikbaar, ze hebben tijd om zich aan ons te wijden. Nog steeds met de trein reizen we van Venetië naar Florence. In de trein stonden een paar mensen uit elkaar. We dwalen door de stad en komen zonder wachtrij het Uffizi binnen.

Laten we een uitstapje maken naar Siena en verdwalen in de onmetelijkheid van Piazza del Campo. Weinig mensen, zoveel emotie bij de aanblik van een immens plein dat voor ons opengaat na een wandeling door de smalle steegjes van het historische centrum. Dan is het de beurt aan Rome waar we een bijzondere emotie zullen ervaren: het Colosseum en de keizerlijke fora met de achtergrond van “licht” verkeer. We gaan naar het zuiden, we passeren Napels waar we een minder chaotisch historisch centrum vinden en we kunnen zonder stress vele monumenten bezoeken, van het Koninklijk Paleis tot de Kapel van San Severo. We stoppen voor een pizza in een beroemde pizzeria in het centrum zonder te wachten of te boeken. Daarna maken we een rondvaart over de eilanden Capri, Ischia en Procida per draagvleugelboot of veerboot, zelfs als we het niet hadden gepland. Bij de kassa’s vinden we geen wachtrij. Reis je een paar minuten met ons mee? Hier konden we eindeloos doorgaan met ons reisverhaal. We zullen een traag Italië ontdekken, langzamer en leefbaarder. We willen nogmaals herhalen: nog mooier.

4 | De diepere herontdekking van lokale, regionale en nationale culturen, tradities en gewoonten

In deze lange maanden heeft Italië zichzelf vernieuwd: verhalen en culturen zijn herontdekt in de huizen van Italianen die vertellen dat ze Italiaans zijn of tot een lokale cultuur behoren en die nu in toenemende mate lokaal kunnen worden gewaardeerd. De kleine sandaalvakman heeft foto’s en technieken uit het verleden teruggevonden en had de tijd om ze aan zijn kinderen en kleinkinderen te vertellen. De limoncello-producent heeft zijn speciale recept overgedragen aan het hele gezin en nu kan iedereen het thuis maken en klaar zijn om het te vertellen. Bijna alle Italiaanse musea hebben zichzelf gedigitaliseerd en zo de details van hun rijkdom herontdekt. Typische dansen uit de lokale folklore zijn herontdekt, ze zijn gedeeld op sociale media en nu deze zomer zullen we ze op de pleinen zien. En zo verder, zoals een steen die in een meer wordt gegooid dat vele steeds grotere concentrische cirkels vormt, zijn Italiaanse tradities en culturen “uitgebreid”, zijn ze gecommuniceerd en zijn ze heel vaak viraal geworden.

5 | De Italiaanse gastvrijheid, warmer dan ooit

Italianen worden steeds trotser op hun land, op zijn schoonheid en op “Made in Italy”. Ze misten de toeristen, de reizigers, de vergelijking met andere culturen. Er is een passage uit het artikel over reizen en vrije tijd die dit voordeel van een bezoek aan Italië in 2021 als eerste goed verklaart: “Maar er hangt ook iets nieuws in de lucht: laten we het een diepere waardering noemen, of vernieuwd onder de Italianen van de rijkdom en uitgestrektheid van het erfgoed van hun land. ”Italianen kunnen niet wachten om toeristen te verwelkomen. Juist vanwege deze diepe waardering zijn we er zeker van dat de eerste toeristen die in Italië aankomen er onmiddellijk dol op zullen zijn en op hun beurt zullen worden verwelkomd en geliefd door steeds meer gepassioneerde Italianen.

Related posts